Abonohuni me RSS Na ndiqni në Twitter Bashkohu në Facebook

June 7, 2010

Rritje rekorde në tregun e kompjuterëveSipas hulumtimit të iSuppli, gjatë tremujorit të parë të këtij viti janë shitur rreth 22.7% më shumë kompjuter se në periudhën e njëjtë gjatë vitit të kaluar. Kjo është rritja më e madhe në nivel vjetorë të cilin e ka shënuar kjo kompani nga fillimi i matjeve.

Krejtësisht gjatë tremujorit janë shitur 81.5 milion kompjuterë, e rritjen më të madhe e kanë shënuar prodhuesit aziatik.

Yahoo me rrjet socialKompania Yahoo për përdoruesit e saj ka bërë që të freskojnë statusin e tyre dhe të komunikojnë përmes emailit.

Në mesin e shërbimeve si Yahoo Mail, Messenger dhe Profiles do të jetë edhe shërbimi Yahoo Updates.

May 4, 2010

USB memoria si SSDUSB memoria nga Super Talent që quhet SuperCrypt dhe e cila kyçet në USB 3.0 jap shpejtësinë e shkrimit dhe të leximit të shënimeve me shpejtësi të përafërta me ato të disqeve USB, por edhe çmimin më të madh se ai i shumicës së SSD-ve.

Momentalisht nuk ka aq shumë prodhues të pllakave amë dhe të kompjuterëve në përgjithësi të cilët ofrojnë USB 3.0 si pjesë e zakonshme e pajisjeve shtesë.

April 24, 2010

COSMOS vlerëson sa të dëmshëm janë celularëtMe gjasë keni lexuar shumë studime kundërthënëse mbi atë se sa të dëmshëm janë rrezatimet nga telefonat celularë që përdorim për çdo dit ndërsa asnjëri nuk ardhur deri te përgjigja në pyetjen konkrete – sa janë të dëmshëm celularët.

Për vendimin përfundimtar duhet pasur pak durim për shkak se ka nisur me punë studimi kohortiv epidemiologjik e cila do të ketë detyrë të përcjell së paku 250,000 evropian gjatë 30 viteve dhe i cili do të regjistroj ndikimin e celularëve në shëndetin e tyre.

April 22, 2010

Trojan si shtojcë e shfletuesit ChromeHakerët kanë krijuar një virus trojan i cili duket si shtojcë për shfletuesin e internetit të kompanisë Google.

Porosia spam tenton të mashtrojë përdoruesit për të instaluar gjoja shtojcën e cila u mundëson mënyrë më të mirë për organizimin e dokumenteve të tyre të cilat i kanë pranuar me anë të postës elektronike.

April 21, 2010

Finalizohet Bluetooth 4.0Specifikimet kryesorë për Bluetooth 4.0 i cili është mjaftë kursimtar më në fund u finalizuar ditë më parë, publikoi Bluetooth Special Interest Group.

Forma përfundimtare është kombinimi i të gjitha standardeve të mëparshme me fokus të veçantë mbi shpenzimin e energjisë.

Gjendja e InternetitKompania Akamai publikoi rezultatet e hulumtimit për tremujorin e fundit të vitit të kaluar në lidhje me kualitetin e lidhjeve drejt Internetit në mbarë botën.

Në raportin e quajtur “State of the Internet Report” tri pozitat udhëheqëse për shpejtësinë mesatare të lidhjes në Internet e mbajnë Koreja e Jugut, Hong Kongu dhe Japonia, por mjaftë interesant është fakti se në vendin e katërt u gjet Rumania, ndërsa Latvia në të pestin.